Лагани љетни залогаји

Уживајте у брзом рецепту за пуњени парадајз са сиром

  • 08.06.2025. 16:48

Када температуре порасту, тражимо јела која су једноставна, лагана и освјежавајућа – баш попут овог рецепта за пуњени парадајз. Идеално за лагани ручак, вечеру или пред‌јело које можете послужити и гостима, а готов је за мање од 15 минута.

Главна звијезда рецепта је парадајз – зрео, сочан и мирисан, пуњен кремастом мјешавином домаћег сира, младог лука и павлаке, уз додатак свјежег биља које даје посебан медитерански шмек.

Не само да је укусан, него и визуално привлачан – што га чини савршеним за љетне трпезе, пикнике, па чак и доручак у башти.

Састојци:

  • 4 велика зрела парадајза
  • 200 г младог крављег сира (или комбинација с фета сиром)
  • 2 кашике павлаке или кајмака
  • 1-2 стабљике младог лука
  • Со и бибер по укусу
  • Свјежи босиљак, нана или першун (опционално)

Припрема:

Оперите парадајзе, одрежите им горњи дио (као поклопац) и пажљиво их издубите кашичицом. Посолите унутрашњост и оставите да се оциједе неколико минута док припремате фил. У зд‌јели помијешајте сир, павлаку, ситно насјецкан млади лук, со, бибер и свјеже зачинско биље по жељи. Пажљиво напуните парадајзе припремљеном смјесом.

Вратите им поклопце или их поспите додатно сјецканим першуном. Оставите у фрижидеру 10-15 минута прије сервирања за пун љетни ефект.

Послужите уз кришку интегралног хљеба, хладну лимунаду или јогурт – и уживајте.

Овај рецепт је одличан и као нискокалоричан оброк за све који пазе на прехрану, а лако се може прилагодити веганској верзији кориштењем биљног сира и павлаке.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:10 Емисија: У микс зони са Јованом

    Емисија: У микс зони са Јованом

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:00 Ноћни програм

    Ноћни програм