Испробајте

У палачинке додајте овај састојак и биће мекше него икад

  • Извор: Крстарица
  • 28.10.2024. 12:24

За укусне, мекане и сочне палачинке потребан је добар рецепт, односно додавање неких тајних састојака у ону, већ класичну рецептуру – брашно, јаја, со/шећер и млијеко.

Како би баш сваки пут испале савршене, у смјесу би требало додати мало соде бикарбоне.

Састојци:

- 1 јаје

- 200 мл млијека

- 250 мл воде

- 200 гр брашна

прстохват соли

- 1/4 кашичице соде бикарбоне

- 2 кашике уља

- Уље за премазивање тигања.

Припрема:

Све течне састојке сједините, па додајте брашно, со и соду бикарбону. Смјесу добро умутите тако да нема грудвица. Додајте на крају уље, па поново све измијешајте.

Тигањ за палачинке загријте на максималној температури, а онда је смањите мало (7 од 9 подеока). Пеците палачинке, ређајте их једну на другу, а суд на коме су готове палачинке поклопите. Тако ће дуже остати топле, а сутрадан ће бити једнако мекане и укусне.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Аграр

    Аграр

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:35 С Јахорине с љубављу (Р)

    ' С Јахорине с љубављу (Р)

  • 11:00 Ловачки савјети (Р)

    ' Ловачки савјети (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Аграр