Испробајте хељдине палачинке са бананом.
Састојци (за 6 мањих палачинки):
1 зрела банана
1 јаје
80 g хељдиног брашна
100 ml бадемовог млијека
½ кашичице цимета
½ кашичице прашка за пециво без глутена
прстохват соли
кокосово уље за печење
2 кашике бадемовог маслаца
Припрема:
У здјели виљушком згњечите банану док не добијете глатку смјесу. Додајте јаје и промијешајте.
Умијешајте хељдино брашно, прашак за пециво, цимет и со. Посепено додајте бадемово млијеко, мијешајући док не добијете хомогену смјесу. Загријте мало кокосовог уља на тави и пеците палачинке 1-2 минута са сваке стране док не постану златно смеђе. Послужите с бадемовим маслацем.
(Вечерњи лист.хр)