Долазак еспресо апарата на свјетско тржиште донио је револуцију свијету кафе, јер су од тада апарати за капсуле постали изузетно популарни и данас се налазе у готово сваком дому и канцеларији.
Иако су апарати за капсуле освојили свијет практичношћу, многи љубитељи кафе примјећују да укус понекад није онолико богат и ароматичан колико би жељели. Ипак, постоји једноставан трик који може направити велику разлику – без скупих додатака или специјалних капсула. Тајна је у правилној припреми апарата прије него што притиснете дугме за кафу.
Најважнији трик за најбољи резултат код капсуле кафе је једноставан – очистите и претходно загријте унутрашње цијеви апарата прије него што припремите своју кафу..
Поступак је врло једноставан – притисните дугме за прављење кафе без убацивања капсуле. На тај начин апарат ће се загријати и истовремено прочистити унутрашње цијеви топлом водом.
Поред тога, још један трик искусних бариста је претходно загријавање шоље или чаше у којој ћете пити кафу, како би температура напитка остала савршено прилагођена и не би нагло опала при сипању у хладан суд.