Postoji više načina

Trik za najukusniji kuvani kukuruz koji se topi u ustima

  • Извор: Агенције
  • 06.07.2022. 14:12

​Postoji više načina za kuvanje kukuruza. Ali samo će jedan ostati u neponovljivom sjećanju - onaj koji se kuva u kremastoj kupki od mlijeka i maslaca.

Ova metoda kuvanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, a garantuje da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.

Sastojci

-5 klipova mladog kukuruza

-2 l vode

-200 ml mlijeka

-115 g maslaca

-1 kašičica soli

Priprema

1. Očistite kukuruz i prepolovite ga na pola.

2. U velikoj šerpi zagrijte vodu.

3. Kad voda provri, dodajte joj mlijeko i maslac.

4. Posolite sovu pa dodajte komadiće mladog kukuruza.

5. Djelimično poklopite šerpu i kuvajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju. Nakon toga ispijate vodu i kukuruz vratite u praznu šerpu i ostavite ga poklopljenog još 15-ak minuta, prenosi Krstarica.

Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Тајне музеја (Р)

    ''Тајне музеја (Р)

  • 12:30 Аграр (Р)

    '' Аграр (Р)

  • 12:55 Прича се (Р)

    '' Прича се (Р)