Postoji više načina

Trik za najukusniji kuvani kukuruz koji se topi u ustima

  • Izvor: Agencije
  • 06.07.2022. 14:12

​Postoji više načina za kuvanje kukuruza. Ali samo će jedan ostati u neponovljivom sjećanju - onaj koji se kuva u kremastoj kupki od mlijeka i maslaca.

Ova metoda kuvanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, a garantuje da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.

Sastojci

-5 klipova mladog kukuruza

-2 l vode

-200 ml mlijeka

-115 g maslaca

-1 kašičica soli

Priprema

1. Očistite kukuruz i prepolovite ga na pola.

2. U velikoj šerpi zagrijte vodu.

3. Kad voda provri, dodajte joj mlijeko i maslac.

4. Posolite sovu pa dodajte komadiće mladog kukuruza.

5. Djelimično poklopite šerpu i kuvajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju. Nakon toga ispijate vodu i kukuruz vratite u praznu šerpu i ostavite ga poklopljenog još 15-ak minuta, prenosi Krstarica.

Tagovi:
  • 18:45 Bar TV

    'Ova ekipa oko šanka uljepšaće svaki radni dan – 'Bar TV' ekskluzivno na ATV-u. Sjajna trojka Filips, Jugoslav i Sladan pokrenuće sve moguće teme – od igle do lokomotive. Pridružiće im se u toj 'borbi' misli i stavova kolege i drugari. Za njihovim šankom u TV bifeu ništa neće ostati nedorečeno. I ničega neće biti previše, osim smijeha.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.