Корисно

Трик који мијења све у спремању сарме

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 29.10.2023. 16:13

Чини се као да смо једва дочекали хладније дане да у кухињу унесемо први килограм киселог купуса, извадимо највећи лонац који посједујемо и бацимо се на мотање омиљених нам сарми.

Вјерујемо да већ имате провјерени рецепт по којем је радите, можда сте га чак и наслиједили од искусних куварица и кувара у породици, али недавно смо открили трик који сарму чини још бољом, а не одузима превише времена. Штавише, да изведете ову идеју помоћи вам може чак и ваш месар код којег набављате мљевено месо.

Једна креативна куварица је открила како у смјесу с месом додаје комадиће сланине. Један други кувар је додао у причу да умјесто да сам сјецка сланину, рекао је како у месници једноставно замоли месара да, када меље свјеже месо, у машину убаци и који комад сланине. На тај начин месо постаје сочније, богатије окусом, а цијела сарма добија једну нову димензију.

Будући да обилазак тржнице није страна активност и врло је радо понављамо из викенда у викенд, врло брзо након тога свратите до месара и цијелу ствар одлучите тестирати.

Екипа иза месарског пулта без проблема ће вам самљети месо с мало сланине.

Савјетујемо вам да слиједите примјер многих и већ ових дана отворите сезону и у својој кухињи, преноси "Јутарњи лист".

Рекли су нам и мудрији од нас - за добру сарму никад није рано.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Прича се

    '' Емисија: Прича се

  • 21:25 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:10 Серија: Авионџије

    'Серија: Авионџије

  • 22:40 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:55 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)