Recept

Taljatele u kremastom umaku

  • Извор: Агенције
  • 03.05.2022. 09:03

Ako vam je meso pomalo dosadilo nakon praznika, ovo je naš prijedlog za ručak.

Sastojci:

1 mladi luk

3 čena bijelog luka

350 g šampinjona

150 g sušenog paradajza

500 ml pavlake za kuvanje

100 g narendanog parmezana

1 kašičica soli

pola kašičice šarenog bibera

Priprema:

U dublju tavu sipajte maslinovo ulje i stavite na tihu vatru da se ugrije. Za to vrijeme isjeckajte mladi i bijeli luk pa ih stavite na ugrijano ulje da se proprže. Dok se luk prži, šampinjone isjeckajte na listiće. Zatim ih dodajte luku i dinstajte na tihoj vatri dok ne ispari tečnost koju će pustiti. Sušeni paradajz takođe isjeckajte i dodajte na izdinstane šampinjone. Začinite solju i biberom pa sve zalijte pavlakom za kuvanje. Kuvajte sve zajedno 10 minuta, a pred kraj kuvanja dodajte narendani parmezan. U drugoj šerpi skuvajte taljatele po uputstvu sa kese, te ocijeđenu tjesteninu pomiješajte sa umakom i servirajte.

Preostaje da uživate u zalogajima.

Тагови:
  • 16:00 Аутошоп магазин (Р)

    '' Аутошоп магазин (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Серија: Ко те шиша (Р)

    Серија: Ко те шиша (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.