Укусан оброк

Тајна искусних кувара: Како да вам кромпир испадне хрскав и сочан

  • Извор: Крстарица
  • 01.10.2024. 17:03

Кувани, пржени или печени, са салатом или уз месо, кромпир је увијек јело за уживање.

Уз додатак зачина добија се укусан оброк, идеалан за све прилике, а ово је тајна како да вам пржени кромпир увијек испадне савршен!

Састојци и количина:

- кромпир 1 кг

- со по укусу

- зачин ц по укусу

- мљевена паприка по укусу

- уље100 мл

- першун по укусу.

Припрема:

Кромпир опрати, очистити и исјећи на крупније комаде, ставити у воду и кувати 10 минута, па склонити са ватре.

Кромпир треба да је скоро куван, али да се не распада.

Кромпир оциједити и пржити у загријаном уљу у тигању, па повремено продрмати да би се кромпир преокренуо или шпатулом окрените.

Пред крај посути сувим зачином, мало соли и паприке и на крају першунов лист. Продрмати тигањ још мало и извадити кромпир из тигања и савршени кромпир је готов.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: