Ukusan obrok

Tajna iskusnih kuvara: Kako da vam krompir ispadne hrskav i sočan

  • Izvor: Krstarica
  • 01.10.2024. 17:03

Kuvani, prženi ili pečeni, sa salatom ili uz meso, krompir je uvijek jelo za uživanje.

Uz dodatak začina dobija se ukusan obrok, idealan za sve prilike, a ovo je tajna kako da vam prženi krompir uvijek ispadne savršen!

Sastojci i količina:

- krompir 1 kg

- so po ukusu

- začin c po ukusu

- mljevena paprika po ukusu

- ulje100 ml

- peršun po ukusu.

Priprema:

Krompir oprati, očistiti i isjeći na krupnije komade, staviti u vodu i kuvati 10 minuta, pa skloniti sa vatre.

Krompir treba da je skoro kuvan, ali da se ne raspada.

Krompir ocijediti i pržiti u zagrijanom ulju u tiganju, pa povremeno prodrmati da bi se krompir preokrenuo ili špatulom okrenite.

Pred kraj posuti suvim začinom, malo soli i paprike i na kraju peršunov list. Prodrmati tiganj još malo i izvaditi krompir iz tiganja i savršeni krompir je gotov.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: