Мало ко може одољети мирису и укусу куваног кукуруза, но иако се чини једноставном, припрема често зна бити изазов. Доносимо вам трик како да кукуруз буде савршено мекан и сочан за само 15 минута.
За почетак, клипове кукуруза треба очистити од лишћа и свиле. Потом их посложите у лонац и прелијте водом тако да буду потпуно потопљени.
Вријеме кувања зависи од старости кукуруза. Млади кукуруз кува се релативно брзо - 15 до 20 минута у експрес лонцу. Старији кукуруз захтијева нешто више времена - око 40 минута у експрес лонцу, док ће у обичном лонцу требати и до два сата, у зависности од зрелости кукуруза.
Међутим, постоји једноставан трик који може значајно скратити вријеме кувања, а зрна учинити још мекшим и сочнијим. Тајна је у додатку млијека и маслаца.
Клипове сложите у лонац и прелијте их водом. Када вода прокува, додајте млијеко и маслац, а затим кувајте око 15 минута. Важно је не додавати со прије или током кувања, јер она може учинити зрна тврдим.
Посолите кукуруз тек непосредно прије послуживања, уколико то волите. Овај једноставан трик не само да скраћује вријеме кувања, већ кукурузу даје одличан укус и савршену текстуру.