Патријарх Павле, познат по скромном животу, наводно је ретко уживао у слаткишима, али када би се одлучио на посластицу, његов омиљени колач била је оваква кремпита. Ово је рецепт за једну старинску варијанту.
Састојци:
2 готова лисната теста
2 литра млијека
400гр кристал шећера
8 кесица ванилин шећера
300 грама оштрог брашна
10 јаја
5 кашика шећера за бјеланца
Припрема:
Лиснато тијесто избоцкајте и испеците у рерни. Затим спремите фил тако што ћете у 2 литра млијека да скувате умућена жуманца са шећером, ванил шећером и брашном. Када добијете масу како што је пудинг пустите да се прохлади. Умутите беланце па га додајте скуваним јајима. Једну корицу ставите на дно, па фил, па друга корица и све поспите прах шећером.