Обратите пажњу

Ово су најчешће грешке при кисељењу купуса

  • Извор: Магазин новости
  • 11.11.2023. 14:51

Прочитајте које су најчешће грешке при кисељењу купуса. Кисели купус воле сви јер се од њега припремају сва омиљена јела, као што су сарме, подварак, салата... Док већина људи кисели купус јер воли да има свој, има и оних који немају времена или не знају, па купују.

Постоји једноставан начин да киселите купус ако баш желите домаћи, а у наставку прочитајте на шта треба да обратите пажњу када га нормално киселите. 

Проблем може бити у купусу. Можда је сорта превише кисела. Кувари препоручују коришћење глава јесење жетве.

Додајте неке неутрализаторе киселине. Алкалне намирнице (шаргарепа, целер, парадајз, краставци, цвекла, јабуке) уравнотежују укус.

Да кисели купус не би укиселио, док га припремате, треба га редовно претакати. И можете додати двије кашике шећера по литру. Користите со како је написано, не претјерујте. Обично се узима 50-65 г соли по килограму купуса.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Енерго клуб

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:45 Бар ТВ

    'Ова екипа око шанка уљепшаће сваки радни дан – 'Бар ТВ' ексклузивно на АТВ-у. Сјајна тројка Филипс, Југослав и Сладан покренуће све могуће теме – од игле до локомотиве. Придружиће им се у тој 'борби' мисли и ставова колеге и другари. За њиховим шанком у ТВ бифеу ништа неће остати недоречено. И ничега неће бити превише, осим смијеха.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.