Скоро да нема болести која не може да се лијечи овим воћем, а многи стручњаци савјетују да их конзумирате редовно.
У питању су урме.
Како преносе вијести-онлине, анемични пацијенти требало би да једу што више урми, јер су оне одличан извор магнезијума. Урме садрже калијум, који је користан код заустављања дијареје. Осим тога, урме помажу да се цријевна флора што брже обнови.
Редовним узимањем урми олакшаћете цријевима да створе добре бактерије.
Конзумирање урми четири недјеље прије порођаја мајкама може да олакша порођајне болове и умањи крварење. Жене које су прије порођаја јеле урме, породиле су се лакше и брже, за разлику од оних жена које нису узимале ово воће.
Због високог процента храњивих материја, урме код човјека изазивају осјећај ситости и олакшавају губитак тежине. Ако на празан стомак узмете урму, она ће регулисати рад цријева и организму дати потребни шећер.
Особе са слабим срцем могу користити ово невјероватно воће. Током ноћи потопити урме са сјеменкама у воду. Ујутро из њих уклоните сјеменке, самељите их у блендеру заједно са водом у којој су током ноћи стајале. Овај лијек узимајте неколико пута дневно како би се ојачало срце.
Такође, урме имају способност да смање ниво нежељеног холестерола у тијелу.