Рецепт за домаћи паризер прављен од природних састојака у кућној варијанти је постао прилично виралан посљедњих дана на друштвеним мрежама.
То много и не чуди, јер не само да је одличног укуса, већ и љубитељи сухомеснатих производа често нису сигурни шта све једу када купе готову прерађевину, а захваљујући овом виралном рецепту за домаћи паризер, свака сумња може да се одагна.
И инфлуенсерка Сандра Цераић на Инстаграму се придружила тренду и подијелила кораке како се прави домаћ паризер, питајући се и сама пита што раније није правила ову пилећу саламу.
Припрема:
– Врло једноставно, од састојака ставите поврће (шаргарепа, лук), пилеће месо, зачине и кувате као супу.
– Са стране сок од куване цвекле (ко је не воли и не мора). Кувано месо, поврће и сок од цвекле иде у блендер, и са стране двије кесице желатина растопити са водом у којој се кувало месо и ставити у блендер.
– Ставити у флашу и сачекати да се скроз охлади. Преосталу воду из шерпе искористити за супу. Може се ставити и паприка, маслине и друго поврће које волите.
– Доручак интегрални сендвич са домаћом саламом. Од сухомеснатог купујем пилећа прса, ћурећа прса и говеђу пршуту – кратко је навела све кораке и састојке у свом видеу који можете да погледате испод.