Савршен десерт за вреле дане када тражимо лаган залогај, али и за оне свјеже вечери уз шољу чаја.
Постоје колачи који су ту да задиве, и они који су ту да утјеше. Домаћа пита са малинама припада овој другој врсти, једноставна, мирисна, пуна укуса који мами осмијех и буди сјећања.
Најљепше код ове пите је то што не захтијева много, а готова је за мање од сат времена, а једе се још брже.
Ако тражите једноставан, домаћи рецепт који никад не разочара, пита са малинама је прави одговор. Јер, љето увијек стане у једно парче.
Састојци:
3 јаја
3 кашике брашна или гриза
100 ml јогурта
1/2 kg танких кора
300 gr малина
100 gr сувог грожђа
100 gr шећера
70 ml уља
1/2 прашка за пециво
Припрема:
Умутити јаја са шећером, додати гриз са прашком за пециво (просијано), уље и све изједначити. Три коре премазати надевом, с тим што прву кору мажете само уљем.
На сваку кору ставити мало сувог грожђа, а на трећу у дно - малине.
Увити у круг и редати у подмазан округли плех. Остатак надева премазати преко кора. Пећи на 200 степени неких 40 мин.