Recept za domaći parizer pravljen od prirodnih sastojaka u kućnoj varijanti je postao prilično viralan posljednjih dana na društvenim mrežama.
To mnogo i ne čudi, jer ne samo da je odličnog ukusa, već i ljubitelji suhomesnatih proizvoda često nisu sigurni šta sve jedu kada kupe gotovu prerađevinu, a zahvaljujući ovom viralnom receptu za domaći parizer, svaka sumnja može da se odagna.
I influenserka Sandra Ceraić na Instagramu se pridružila trendu i podijelila korake kako se pravi domać parizer, pitajući se i sama pita što ranije nije pravila ovu pileću salamu.
Priprema:
– Vrlo jednostavno, od sastojaka stavite povrće (šargarepa, luk), pileće meso, začine i kuvate kao supu.
– Sa strane sok od kuvane cvekle (ko je ne voli i ne mora). Kuvano meso, povrće i sok od cvekle ide u blender, i sa strane dvije kesice želatina rastopiti sa vodom u kojoj se kuvalo meso i staviti u blender.
– Staviti u flašu i sačekati da se skroz ohladi. Preostalu vodu iz šerpe iskoristiti za supu. Može se staviti i paprika, masline i drugo povrće koje volite.
– Doručak integralni sendvič sa domaćom salamom. Od suhomesnatog kupujem pileća prsa, ćureća prsa i goveđu pršutu – kratko je navela sve korake i sastojke u svom videu koji možete da pogledate ispod.