Укусно

Направите посну смјесу за поховање рибе и поврћа

  • 13.12.2024. 16:50

Уколико у данима поста или због избјегавања јаја не једете поховану храну, правите велику грешку јер поховати храну можете и без њих.

За поховање обично користимо јаја, брашно и презле, али се јаја могу избјећи, а резултат ће свакако бити јело по укусу цијеле породице.

Један од главних састојака ове смјесе је густин, који ће упити масноћу, па ћете добити немасну рибу или поврће иако се прже у дубоком уљу.

Састојци:

- 100 мл газиране минералне воде

- 50 г кукурузног брашна

- 150 г густина

- 1 кашичица соли

- 1 кашичице мљевене паприке

- на врх кашичице бибера

- 1 кашичица прашка за пециво.

Припрема:

У једној посуди помијешајте кукурузно брашно, густин, со и прашак за пециво и добро промијешајте.

У смјесу мало по мало сипајте киселу воду док не будете задовољни густином (можда вам неће бити потребно свих 100 мл), све вријеме мутећи тако да се не формирају громуљице, па убаците рибу или поврће и добро их уваљајте. Пржите у добро загријаном дубоком уљу на средњој ватри.

(Glossy)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:40 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:00 Серија: Ел Чапо (12+)

    ''Серија: Ел Чапо (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм