Фритата са тиквицама је лаган, али хранљив оброк.
Састојци:
1 тиквица
1 мањи парадајз
Песто сос – по укусу
4 јајета
со и бибер
Рендан сир – по жељи
Припрема:
Када тиквице преплаве пијаце, право је вријеме да их искористите у једноставним јелима попут ове лагане фритате. Сочне тиквице, мирисни песто и запечени сир чине је савршеним оброком за сваки дио дана – било да је то доручак, ручак или лагана вечера.
Тиквице нарендајте или ситно исијеците, па их кратко пропржите у тигању без уља док не омекшају и испусте вишак воде.
У посебној посуди умутите јаја са сољу и бибером. Додајте парадајз, песто сос, омекшале тиквице и половину сира. Промјешајте.
Сипајте смјесу у науљени тигањ и пеците на средњој ватри 5–7 минута, док се рубови не стегну. Поспите остатком сира и поклопите тигањ још 2–3 минута да се горњи слој лијепо запече. Послужите топло, уз сезонску салату или кришку хлеба.