Лаган и хранљив оброк

Једноставна фритата са тиквицама

  • 28.07.2025. 13:02

Фритата са тиквицама је лаган, али хранљив оброк.

Састојци:

1 тиквица

1 мањи парадајз

Песто сос – по укусу

4 јајета

со и бибер

Рендан сир – по жељи

Припрема:

Када тиквице преплаве пијаце, право је вријеме да их искористите у једноставним јелима попут ове лагане фритате. Сочне тиквице, мирисни песто и запечени сир чине је савршеним оброком за сваки дио дана – било да је то доручак, ручак или лагана вечера.

Ова 4 знака ће током августа упознати љубав свог живота

Ова 4 знака ће током августа упознати љубав свог живота

Тиквице нарендајте или ситно исијеците, па их кратко пропржите у тигању без уља док не омекшају и испусте вишак воде.

У посебној посуди умутите јаја са сољу и бибером. Додајте парадајз, песто сос, омекшале тиквице и половину сира. Промјешајте.

Сипајте смјесу у науљени тигањ и пеците на средњој ватри 5–7 минута, док се рубови не стегну. Поспите остатком сира и поклопите тигањ  још 2–3 минута да се горњи слој лијепо запече. Послужите топло, уз сезонску салату или кришку хлеба.

Пратите нас и путем Вибера