Нема бољег освјежења током љетњих дана од кремастог домаћег сладоледа.
Иако на први поглед може дјеловати компликовано, уз неколико једноставних трикова можете направити савршен сладолед и код куће, без специјалних апарата.
Избор правих састојака је кључ
За богат укус и глатку текстуру најважнији су квалитетни састојци. Користите пуномасно млијеко, павлаку за шлаг и свјеже воће. Шећер можете замијенити медом, агавиним сирупом или другим природним заслађивачима.
Хладите све састојке унапријед
Прије него што започнете прављење сладоледа, нека сви састојци буду добро охлађени.
Тиме се убрзава замрзавање и спријечава формирање кристала леда.
Додајте мало алкохола за бољу текстуру
Мала количина алкохола (као што је вотка или ликер) може помоћи да сладолед остане кремаст, јер алкохол снижава тачку мржњења и спријечава стварање леда. Наравно, прилагодите количину укусу и прилици.