Доручак је најважнији оброк у дану, а уколико га започнемо здраво, кажу психолози, велика је вјероватноћа да ће нам и остатак дана протећи у истом маниру.
Протеини су важан дио исхране, а има ли шта укусније од рибе? Туна је можда претежак избор за први оброк, али не и уколико је конзумирате у намазу.
Састојци:
- 240 г туна комада у маслиновом уљу;
- 1 кувано јаје;
- 100 г маслаца;
- 1 кашика слатке павлаке;
- 1 кашика насјецканог лука;
- 1 кашичица сенфа;
- 50 г насјецканих маслина;
- 20 г насјецканог капара.
Припрема:
Маслац пјенасто измјешајте, а тврдо кувано јаје и туњевину ситно насјецкајте или самељите.
У маслац умјешајте припремљени лук, јаје и туњевину.
Додајте слатку павлаку, сенф, маслине и капар. Све добро измјешајте и охладите.
Намаз од туњевине послужите на тамном хљебу, препеченцу или крекерима.