Ако хљеб остављате на кухињском пулту, у фиоци или кутији за хљеб и још га држите у пластичној кеси – одмах да вам кажемо, то никако није добра идеја.
Хљеб у кеси ће се осушити, док када је кутији постоји могућност да се развије буђ.
Најбоље рјешење, колико год вам можда блесаво звучало, јесте да ставите хлеб у замрзивач.
Овако ћете увијек имати свјежу векну, а можете је одмрзнути на два начина:
1. Ако вам треба одмах, извадите залеђени хљеб, ставите га у алуминијумску фолију и загријте у рерни.
2. Ако желите свјеж хљеб за ујутро, извадите га пред спавање и ставите на чисту кухињску крпу да се преко ноћи лагано отапа. Ујутро ће укус бити као да сте га тек купили у пекари.