Замрзавање парадајза на порције је згодан начин да се сачува свјеж производ. На овај начин сачуваћете све корисне нутритивне вриједности овог поврћа.
Парадајз темељно оперите под хладном водом и добро осушите. По жељи парадајзу можете додати и паприку за додатни укус и боју. Исијеците на комаде, прелијте маслиновим уљем. Након тога, додајте суве зачине по жељи (обично иде со и бибер), па пеците у рерни око 30 до 40 минута.
Пустите парадајз и паприку да се охладе, па их онда ставите у блендер и самељите.
Смјесу сипајте у пластичне или силиконске калупе за замрзавање и оставите један дан у замрзивачу. Након замрзавања, добићете коцкице парадајз пасте, које се лако могу извадити из калупа.
Овако замрзнут парадајз је идеалан за кување супа или других јела. Можете им додати и зачинско биље, љуте паприке, бијели лук или друге зачине.