Веома укусне

Крофне из рерне: Рецепт за посластицу која се топи у устима

  • 05.12.2023. 22:23

Испробајте крофне из рерне - посластицу која се топи у устима.

Састојци:

- 500 g бијелог брашна

- 1 кесица сувог квасца

- 150 ml млаке воде

- 200 ml киселе воде

- 3 кашике уља

- 2 кашике смеђег шећера

- 1 кесица ванилин шећера

Припрема:

У топлу воду убаците квасац, шећер и кашику брашна, па промијешајте и оставите да се квасац активира неких 10 минута. Послије тога додајте му уље, киселу воду и ванилин шећер. Добро промијешајте, па додајте преостало брашно. Замијесите тијесто и оставите га са стране на топлом док се не удвостручи.

Када видите да је тијесто надошло, на радној површини поспите брашно и развуците тијесто оклагијом. Модлом или чашом обликујте крофне и вадите их из калупа.

Редајте их на плех који сте обложили папиром за печење и оставите их још 15 минута да надођу. Премажите их уљем, а можете их и папир мало подмазати уљем.

Рерну добро загријте па убаците плех и пеците на 180 степени око 25 минута. Вид‌јећете већ када порумене.

Филујте по жељи.

Пријатно!

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: