Испробајте крофне из рерне - посластицу која се топи у устима.
Састојци:
- 500 g бијелог брашна
- 1 кесица сувог квасца
- 150 ml млаке воде
- 200 ml киселе воде
- 3 кашике уља
- 2 кашике смеђег шећера
- 1 кесица ванилин шећера
Припрема:
У топлу воду убаците квасац, шећер и кашику брашна, па промијешајте и оставите да се квасац активира неких 10 минута. Послије тога додајте му уље, киселу воду и ванилин шећер. Добро промијешајте, па додајте преостало брашно. Замијесите тијесто и оставите га са стране на топлом док се не удвостручи.
Када видите да је тијесто надошло, на радној површини поспите брашно и развуците тијесто оклагијом. Модлом или чашом обликујте крофне и вадите их из калупа.
Редајте их на плех који сте обложили папиром за печење и оставите их још 15 минута да надођу. Премажите их уљем, а можете их и папир мало подмазати уљем.
Рерну добро загријте па убаците плех и пеците на 180 степени око 25 минута. Видјећете већ када порумене.
Филујте по жељи.
Пријатно!