Једноставан трик

Како се ријешити непријатног мириса приликом кувања купуса?

  • Извор: Агенције
  • 21.11.2024. 11:17

У зимским мјесецима јела од купуса су незаобилазна на сваком столу. Без сарми и подварка не може да се замисли ниједна гозба, али иако је кисели купус краљ зимских јела, ни свеж није ништа мање битан.

Једна мана код кувања јела са овим намирницама јесте то што мирис није најпријатнији. Од свјежег купуса, такође, можете да спремате сарме, подварак, слатки купус, а помоћу једног једноставног трика можете да се ријешите мириса.

Али не само то, овај састојак ће и побољшати укус термички обрађеног купуса.

Шта то треба да додате приликом термичке обраде?

Домаћице су током година припремања неких јела, уочиле како да им поправе укус. Постоје неки супер трикови, који ће вам много помоћи.

Све што треба да урадите јесте да у шерпу или тигањ сипате млеко. Оно се добро слаже са поврћем, елиминише непотребан мирис и чини јело љепшим.

За пола килограма купуса не треба узимати више од пола чаше млијека.

Обавезно поклопите јело.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.