Ако хљеб остављате на кухињском пулту, у фиоци или кутији за хљеб и још га држите у пластичној кеси – одмах да вам кажемо, то никако није добра идеја.
Хљеб у кеси ће се осушити, док када је у кутији постоји могућност да се развије буђ.
Најбоље рјешење, колико год вам можда блесаво звучало, јесте да ставите хљеб у замрзивач, пише Ствар укуса.
Овако ћете увијек имати свјежу векну, а можете је одмрзнути на два начина:
Ако вам треба одмах, извадите залеђени хљеб, ставите га у алуминијумску фолију и загријте у рерни.
Ако желите свјеж хљеб за ујутро, извадите га пред спавање и ставите на чисту кухињску крпу да се преко ноћи лагано отапа.
Ујутро ће укус бити као да сте га тек купили у пекари.