Trik

Kako da se riba ne raspada tokom pohovanja

  • Извор: Б92
  • 03.04.2023. 14:04

Svi znamo da je riba izuzetno zdrava i da bi trebalo da je uvrstimo u svoj jelovnik dva puta nedjeljno. Tokom posta, riba se često nađe na stolu, a tu je uvjek i tokom perioda slava.

Uglavnom svi vole prženu ili pohovanu ribu, kada se, prije samog prženja, uvalja u brašno ili prezle. Međutim, često se dogodi da, umjesto jela sa prelijepom koricom, dobijemo poh koji se raspada.

Mnogim domaćicama nije jasno u čemu griješe, a stvar je zapravo vrlo jednostavna - solimo u pogrešno vrijeme.

Možda vam ovo objašnjenje ne djeluje logično, međutim, upravo u tome se krije trik pravilnog prženja. Probajte - posolite u pravo vrijeme i vidjećete da će riba biti ispohovana baš onako kako treba.

Kada se riba soli?

Ribu je potrebno da posolite 10-15 minuta prije termičke obrade. Pored toga, so možete da dodate i u prezle ili u brašno. Važno je da ovako uradite, da bi se poh bolje uhvatio i da ne bi došlo do raspadanja prilikom prženja.

Тагови:
  • 21:25 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:10 Серија: Авионџије

    'Серија: Авионџије

  • 22:40 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:55 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм