Trik

Kako da se riba ne raspada tokom pohovanja

  • Извор: Б92
  • 03.04.2023. 14:04

Svi znamo da je riba izuzetno zdrava i da bi trebalo da je uvrstimo u svoj jelovnik dva puta nedjeljno. Tokom posta, riba se često nađe na stolu, a tu je uvjek i tokom perioda slava.

Uglavnom svi vole prženu ili pohovanu ribu, kada se, prije samog prženja, uvalja u brašno ili prezle. Međutim, često se dogodi da, umjesto jela sa prelijepom koricom, dobijemo poh koji se raspada.

Mnogim domaćicama nije jasno u čemu griješe, a stvar je zapravo vrlo jednostavna - solimo u pogrešno vrijeme.

Možda vam ovo objašnjenje ne djeluje logično, međutim, upravo u tome se krije trik pravilnog prženja. Probajte - posolite u pravo vrijeme i vidjećete da će riba biti ispohovana baš onako kako treba.

Kada se riba soli?

Ribu je potrebno da posolite 10-15 minuta prije termičke obrade. Pored toga, so možete da dodate i u prezle ili u brašno. Važno je da ovako uradite, da bi se poh bolje uhvatio i da ne bi došlo do raspadanja prilikom prženja.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Иако у сталној борби за превласт, два салона прате игру преживљавања, но када Божица одлучи да се потпуно модернизује и почне да шиша и господу, креће битка до истребљења у којој нико неће бирати средства.

  • 20:30 Одметница (12+)

    Серија 'Одметница' је колумбијска акциона драма из 2016. године, чији сценарио и режију потписује група аутора. Заснована је на истинитој причи, о младима који силом прилика, а прије свега егзистенцијалних, постају дио опасних герилских скупина у Јужној Америци.

  • 21:30 Серија (12+)

    ' ‘ Серија (12+)

  • 22:30 Филм: (12+)

    '' Филм: (12+)