Svako ima svoj način

Kako da sačuvate sve hranjive sastojke u supi

  • Извор: Агенције
  • 14.09.2022. 15:24

Supa je stara koliko i vještina kuvanja, te skoro svaka nacija ima svoj poseban recept za ovo "jelo na kašiku". Supa je oduvijek važila za lijek i istina je da je veoma zdrava, jer se u nju stavlja razno povrće i meso.

Međutim, iako djeluje vrlo jednostavno za pravljenje, na određene sitnice morate obratiti pažnju ako želite da vaša supa bude ukusna i da je iz njenih namirnica izvučete nutritivni maksimum.

Diplomirani strukovni menadžer gastronomije i suši majstor Dragana Knežević za Telegraf otkriva trik pomoću kog ćete uspjeti da sačuvate sve hranjive sastojke koji ovo jelo čine tako zdravim.

"Korenastvo povrće i određeni delovi i vrste mesa se stavljaju u šerpu. E, sada, caka je u tome šta želite. Ukoliko želite da sama supa kao tečnost bude ukusna i hranljiva, onda treba da nalijete hladnu vodu i tako kuvate. Međutim, ako želite da same namirnice budu hranljive, onda treba da sipate vruću vodu i stavite da se kuva", otkriva ona.

Prema njenim riječima, kada meso prelijete vrućom vodom, oko njega se stvara opna koja zapravo štiti sve hranljivo u njemu i ne dozvoljava da bilo šta izađe iz njega.


 

Тагови:
  • 08:00 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

    '''Серија: Црна Гуја (12+) (Р)

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.