Svako ima svoj način

Kako da sačuvate sve hranjive sastojke u supi

  • Извор: Агенције
  • 14.09.2022. 15:24

Supa je stara koliko i vještina kuvanja, te skoro svaka nacija ima svoj poseban recept za ovo "jelo na kašiku". Supa je oduvijek važila za lijek i istina je da je veoma zdrava, jer se u nju stavlja razno povrće i meso.

Međutim, iako djeluje vrlo jednostavno za pravljenje, na određene sitnice morate obratiti pažnju ako želite da vaša supa bude ukusna i da je iz njenih namirnica izvučete nutritivni maksimum.

Diplomirani strukovni menadžer gastronomije i suši majstor Dragana Knežević za Telegraf otkriva trik pomoću kog ćete uspjeti da sačuvate sve hranjive sastojke koji ovo jelo čine tako zdravim.

"Korenastvo povrće i određeni delovi i vrste mesa se stavljaju u šerpu. E, sada, caka je u tome šta želite. Ukoliko želite da sama supa kao tečnost bude ukusna i hranljiva, onda treba da nalijete hladnu vodu i tako kuvate. Međutim, ako želite da same namirnice budu hranljive, onda treba da sipate vruću vodu i stavite da se kuva", otkriva ona.

Prema njenim riječima, kada meso prelijete vrućom vodom, oko njega se stvara opna koja zapravo štiti sve hranljivo u njemu i ne dozvoljava da bilo šta izađe iz njega.


 

Тагови:
  • 10:40 Документарни програм (Р)

    ' Документарни програм (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:10 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:00 Серија: Слатке муке (Р) (12+)

    Серија: Слатке муке (Р) (12+)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.