Корисно знати

Када правите хљеб код куће обавезно додајте овај састојак: Биће мекан данима

  • Извор: Крстарица
  • 01.05.2025. 20:54

Нико не воли хљеб и пецива „од јуче“, ни старе од неколико сати. Када их купујемо у пекари, обично питамо продавце да ли је свјеже, размишљајући да ли је скоро изашло из рерне.

У продавницама се свјежина провјерава „додиром“ или притискањем пецива, па ћете у свакој продавници видјети такозване „професионалне пипаче“, најчешће старије људе који овом техником прије куповине провјеравају на десетине векни.

Ако се након притискања тијесто брзо врати у првобитно стање – свјеже је. Ако остане „спљоштен“, боље га заобиђите.

Ако правите хљеб код куће, вјероватно сте приметили да он обично брже стари и постаје мрвљив од оног из пекаре, сли у чему је тајна?

Зашто је 1. мај важан за Здравка Чолића: На овај дан урадио је нешто неочекивано

Зашто је 1. мај важан за Здравка Чолића: На овај дан урадио је нешто неочекивано

Који састојак додају пекари, па је тесто дуго свјеже и меко као памук?

Цака је у једном неочекиваном састојку, а то знају само професионалци!

– Вијек трајања пекарских производа, хљеба, мафина и колача можете продужити додавањем кашике меда у тијесто. Захваљујући овом тајном састојку, мафини, лепиње и хљеб остају дуго свјежи и не мрве се – објашњава професионални кувар из „Haggis Pub & Kitchen“.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Ћирилица (Р)

    'Кроз узбудљив, динамичан и непредвидив разговор са различитом палетом гостију - од стручњака и реномираних теоретичара, политичара и функционера, умјетника до естрадних личности открива информације које не објављују ни најскандалознији таблоиди.

  • 16:00 Аутошоп магазин (Р)

    '' Аутошоп магазин (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Серија: Ко те шиша (Р)

    Серија: Ко те шиша (Р)