Испобајте

Из Бакине кухиње - Сочна пита са гризом и вишњама

  • Извор: ЦдМ
  • 26.12.2024. 14:12

Из Бакине кухиње стиже нам рецепт за сочну питу са гризом и вишњама.

Потребно је:

лонче од 100 ml

коре за питу

300 гр вишања

1 лонче гриза

3 јаја

100 gr шећера

1 лонче уља

200 ml јогурта

1/2 прашка за пециво

Припрема:

Умутити јаја са шећером, додати гриз уље и прашак за пециво па све изједначити. Једну кору раширити на дно тепсије подмазаног плеха од рерне и премазати уљем. Три коре раширити, па премазати умућеним јајима, згужвати као хармонику и ређати једну до друге.

Други ред исто тако, али преко побацати вишње. Преко вишања опет три згужване коре премазане јајима и гризем, па вишње и тако до краја.

Прекрити кором и премазати филом и пећи на 200 степени Ц око 45 минута. Посути прах шећером и ванилин шећером, преноси ЦдМ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: