Из Бакине кухиње стиже нам рецепт за сочну питу са гризом и вишњама.
Потребно је:
лонче од 100 ml
коре за питу
300 гр вишања
1 лонче гриза
3 јаја
100 gr шећера
1 лонче уља
200 ml јогурта
1/2 прашка за пециво
Припрема:
Умутити јаја са шећером, додати гриз уље и прашак за пециво па све изједначити. Једну кору раширити на дно тепсије подмазаног плеха од рерне и премазати уљем. Три коре раширити, па премазати умућеним јајима, згужвати као хармонику и ређати једну до друге.
Други ред исто тако, али преко побацати вишње. Преко вишања опет три згужване коре премазане јајима и гризем, па вишње и тако до краја.
Прекрити кором и премазати филом и пећи на 200 степени Ц око 45 минута. Посути прах шећером и ванилин шећером, преноси ЦдМ.