Iz Bakine kuhinje stiže nam recept za sočnu pitu sa grizom i višnjama.
Potrebno je:
lonče od 100 ml
kore za pitu
300 gr višanja
1 lonče griza
3 jaja
100 gr šećera
1 lonče ulja
200 ml jogurta
1/2 praška za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz ulje i prašak za pecivo pa sve izjednačiti. Jednu koru raširiti na dno tepsije podmazanog pleha od rerne i premazati uljem. Tri kore raširiti, pa premazati umućenim jajima, zgužvati kao harmoniku i ređati jednu do druge.
Drugi red isto tako, ali preko pobacati višnje. Preko višanja opet tri zgužvane kore premazane jajima i grizem, pa višnje i tako do kraja.
Prekriti korom i premazati filom i peći na 200 stepeni C oko 45 minuta. Posuti prah šećerom i vanilin šećerom, prenosi CdM.