Кухињски трикови

Италијански кувар ријешио дилему: Да ли треба солити тјестенину приликом кувања?

  • Извор: Ало
  • 28.02.2025. 14:17

Италијански кувар Матија Молери ријешио је дилему око додавања соли у воду приликом кувања тјестенине.

Он је спровео експеримент – једно паковање тјестенине кувао је у посољеној води, а друго у води без соли. Након дегустације, закључио је да тјестенина мора да се кува у посољеној води како би имала бољи укус.

Препоручени однос је 10 грама соли на литар воде. Ако се дода превише соли, укус може бити нарушен.

Ипак, мишљења на друштвеним мрежама су подијељена – неки никада не додају со, док је другима незамисливо да је изоставе.

Један корисник је истакао и практичан разлог за додавање соли: она смањује љепљивост тјестенине, јер спречава превелико испуштање скроба у воду.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Манастири

    '''Документарни серијал 'Манастири' упознаће вас са духовним и материјалним богатствима манастира у Републици Српској.

  • 12:30 Бизнис клуб (Р)

    ''''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:55 У првом плану (Р)

    У првом плану (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица