Kulinarski trik

Evo zašto jaja nikada ne treba kuvati u vodi

  • Извор: Агенције
  • 31.08.2022. 10:32

Sljedeći put kada budete željeli da pripremite tvrdo kuvano ili meko kuvano jaje, nemojte ga kuvati u vodi.

Voda prska svuda okolo, ljuska može da napukne i jaje je nemoguće oljuštiti… Zato je mnogo bolje rješenje jaja skuvati na pari.

Sve što vam je potrebno je šerpa koja ima nastavak za kuvanje na pari i malo vode. U šerpu sipajte malo vode (važno je samo da ne dodiruje taj nastavak), a zatim preko nastavka za kuvanje na pari rasporedite jaja i prokuvajte vodu.

Ultra vruća para će zagrijati jaje na isti način kao proključala voda ili vruć tiganj. Jedina razlika je u tome što je kuvanje na pari nježnije - bjelance će biti mekše, a žumance kremastije.

Za tvrdo kuvano jaje, kuvajte jaje na pari 10 do 12 minuta. Ovako pripremljeno jaje odlično je za pravljenje salata, ili ga jednostavno posolite, dodajte prstohvat mljevenog bibera i uživajte.

S druge strane, za meko kuvano jaje - i za savršeno kuvan bjelanac i žumance, kuvajte jaje oko 6 i po minuta, pa ga odmah ohladite hladnom vodom.

I za kraj još jedan kulinarski trik – kako da znate je li jaje sveže? Jednostavno ga potopite u posudu s vodom. Ako potone, onda je svježe, a ako ispliva, to znači da više nije za upotrebu, prenosi Krstarica.

Тагови:
  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 Емисија: Прича се

    '' Емисија: Прича се

  • 21:25 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:10 Серија: Авионџије

    'Серија: Авионџије

  • 22:40 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.