Количина квасца зависи од тога да ли користите суви или свјеж, али и количине брашна коју ћете употријебити, а многе домаћице које су почетнице то нису знале.
Ако имате добар рецепт, све што треба да урадите јесте да испратите количину састојака.
Морате да их додајете тачно како је наведено у рецепту, али такође морају да буду собне температуре, осим оних који требају да буду врући.
Постоје два састојка који ће свакако помоћи да ваше тијесто увијек испадне савршено, а то су јогурт и сирће. Јогурт ће помоћи да производи од тијеста буду мекани, а сирће ће помоћи да тијесто брже надође.
На један kg брашна се додаје цијела коцка квасца (тј. 42 g), који је неопходно да размутите у топлој води или млијеку. Додаје се и шећер, па га оставите да се активира неких 10 минута.
У случају да немате свјеж квасац, можете користити и суви, а у том случају на један kg брашна се ставља око 20 г сувог квасца или двије кесице, преноси Крстарица.