Направиће чудо

Ако сте пресолили кисели купус, само додајте ово поврће

  • Извор: Крстарица
  • 23.10.2024. 16:31

Многи од нас су спремили кисели купус за зиму, али када је дошло вријеме да се он проба, увидјели сте да је пресољен и да не можете припремити омиљено зимско јело – сарме.

То се углавном дешава када кисели купус припремате први или други пут. 

Временом и вјежбањем учите да погодите праве пропорције.

Међутим постоји рјешење, а оно није да баците сав кисели купус. Природа се побринула и за то, постоји поврће које апсорбује пуно соли. То су, на примјер, мрква и зелени парадајз.

Да бисте поправили преслани кисели купус, потребно вам је око 1,5-2 кг мркве и зеленог парадајза. Избушите их виљушком и додајте у купус. Тако ће упити вишак соли.

Али ако је ваш кисели купус и даље преслан, сваку главицу купуса морате на кратко потопити у кључалу воду.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: