Многи од нас су спремили кисели купус за зиму, али када је дошло вријеме да се он проба, увидјели сте да је пресољен и да не можете припремити омиљено зимско јело – сарме.
То се углавном дешава када кисели купус припремате први или други пут.
Временом и вјежбањем учите да погодите праве пропорције.
Међутим постоји рјешење, а оно није да баците сав кисели купус. Природа се побринула и за то, постоји поврће које апсорбује пуно соли. То су, на примјер, мрква и зелени парадајз.
Да бисте поправили преслани кисели купус, потребно вам је око 1,5-2 кг мркве и зеленог парадајза. Избушите их виљушком и додајте у купус. Тако ће упити вишак соли.
Али ако је ваш кисели купус и даље преслан, сваку главицу купуса морате на кратко потопити у кључалу воду.