Приједор

Све спремно за "Ша фест"

  • Извор: АТВ
  • 24.07.2024. 15:32

"ША фест“ у Приједору почиње данас у 19.00 часова отварањем изложбе плаката о теми насиља на интернету студената академија ликовне умјетности у Бањалуци и Новом Саду. Изложба ће бити постављена у "Арт кутку“ испред Галерије "Сретен Стојановић“. У самој Галерији биће отворена изложба графичког дизајна бивше Југославије "Yugo Logo“.

Истовремено, на Малом градском тргу почеће „ША кидс“ програм за малишане. Наступиће „ХАОС аниматори“ и звијезде Ђурђевданског фестивала из Приједора. У „Антистрес зони“, у парку у Старом Граду, вечерас од 20.00 часова станд-уп наступ одржаће Неша Бриџес, а након њега наступиће Рамбо Амадеус са јединственим концертом названим „Тибуте самом себи“. 

„Све је спремно. Као и претходна четири пута, очекује нас сјајан програм за све генерације. ‚ША фест‘ и овај пут у Приједор доноси таласе добре енергије. Претвара град у позорницу на отвореном, гдје се музика, театар и ликовна умјетност испреплићу, чинећи улице живим платном на којем се исцртава нова слика културе", истиче предсједник Удружења „ША фест“ Горан Кривић. 

Фестивал се наставља у четвртак, 25.7. Већ од 10.00 часова у „Антистрес зонИ“ почињу еколошке, музичке и радионице јоге. Навече наступа београдски бенд „Буч кесиди“, а након њих ДЈ Дејан Милићевић. У „ША кидс“ зони поново ће наступати „ХАОС аниматори“ и звијезде Ђурђевданског фестивала. 

У петак и суботу, 26. и 27. јула, у Љетној башти у “ША Ливе” програму наступају велике регионалне звијезде. Петак је резервисан за Партибрејкерс, Sunshine, Артан Лили, Бigry & Paja Kratak и Eho Radar. У суботу наступају Дубиоза колектив, Едо Маајка, Atheist Rap, Grin Bulz и Motherfunky.  

Ни љубитељи електронске музике неће остати ускраћени за свјетски познате ДЈ-еве. У „Електро парк“ зони фестивала у Старом граду до раних јутарњих часова држаће вас будним Ian Pooley, Alexander Kowalski, Марта, Дејан Милићевић, Дејан Милосављевић, Младен Томић, Синиша Тамамовић, Level7el и многи други.

ША Фест и ове године подржавају републичке институције и Град Приједор, дугогодишњи пријатељ и покровитељ фестивала.

"Овај фестивал је дефинитивно бренд Приједора и нешто што обиљежава фестивалски дио музичке сцене у нашем граду и ми смо поносни на то. Увијек је сјајна сарадња са људима из 'ША Феста' и град Приједор је и ове године одлучио да подржи овај фестивал, као што ће то чинити и убудуће", рекао је начелник Одјељења за културу, међународну сарадњу, спорт и НВО Александар Миљешић.

Генерални спонзор је "Јелен пиво". "ША фест је више од обичног музичког фестивала и сигурно је један од симбола града Приједора и ми смо препознали значај овог фестивала и дивно нам је било да пратимо његов икако концептуални , организациони тако и програмски раст", рекао је представник „Јелен пива“ Горан Нишић.

Осим „Јелен пива“ и Града Приједора, „ША фест“ подржали су и „Тропик“, „Ред бул“, „Вивоа вода“, Туристичка организација града Приједора, „НЛБ банка“, „Аустронет“, „Мира“, „Аи џин и Газдина ракија“ и „Арселор митал“. 

Детаљан програм "ША феста“ можете пронаћи на овом линку. 

ША Фест је меморијални фестивал посвећен приједорском ликовном умјетнику и музичару Далибору Поповићу Микши. Одржава се у Приједору, а приход од фестивала усмјерава се у истоимену фондацију која подржава талентоване умјетнике и њихов ауторски рад.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''''Серија: 1993 (16+)