"Букет белих ружа"

Серија о Томи Здравковићу је оживјела пјесму иза које се крије велика трагедија

  • 30.04.2024. 20:10

Тома Здравковић је током каријере пјевао о бројним женама. "Данка", "Љиљана", "Бранка" све те пјесме постале су велики хитови који се и данас радо слушају. Међутим, серија "Тома" оживјела је пјесму иза које се крије велика трагедија.

Ипак, она најтужнија, никад није постала хит и била је скоро потпуно заборављена… Све до прве епизоде серије о животу највећег пјевача народне музике.

Након великог успјеха филма "Тома" публика сад има прилику гледати и истоимену серију која ће још детаљније приказати живот пјевача Томе Здравковића.

Захваљујући томе, и неки ликови који нису нашли мјеста у филму биће детаљније приказани. У првој епизоди то је Славица, једна од првих великих љубави славног пјевача и жена којој је посветио пјесму "Букет белих ружа".

Тома и Славица упознали су се док је он још увијек био релативно непознат пјевач. Судбоносни сусрет одиграо се у Тузли у којој је Тома пет година пјевао у хотелу "Бристол". За младог Тому, витка плавуша Славица, дубоких, плавих и помало тужних очију, поријеклом из Травника, била је остварење његових снова.

У њу се први пут озбиљније заљубио, али је веза била бурна, обиљежена неспоразумима и размирицама. Иако су једно према другом гајили јака осјећања, Тома и Славица су се свађали, прекидали, мирили па опет прекидали. Тома је планирао и заједнички живот са Славицом и био је увјерен да је она жена коју ће одвести пред олтар, али је судбина имала другачије планове.

До дефинитивног прекида дошло је у Београду у који је Тома дошао на пробу како би добио ангажман у бару Теразије у Безистану.

Тома се вратио кафанама и наставио пјевати. О Славици дуго није чуо ништа, иако је знао да је у Сарајеву. А онда, једног љетног дана 1963. кад је пјевао на црногорском приморју, стигао је телеграм који је промијенио све.

- Једног дана враћајући се с плаже свратио сам до рецепције. Кажу: 'Имаш телеграм'. Мени се годинама нико није јављао, ни од куће, нити са било које стране. Ма, ни моји из Печењевца, села према Лесковцу, нису могли знати гдје сам. Ја сам се од њих откачио и ишао од кафане до кафане, по цијелој земљи… Узмем телеграм, а у њему стоји да се хитно јавим једном доктору у сарајевској болници. Доктор који је послао телеграм додаје да је Славица тешко болесна и да ме жели видјети. То ме је тотално шокирало - причао је пјевач касније.

Тома се одмах спаковао и запутио ка Сарајеву. Дјевојку коју је толико волио једва је препознао у болничком кревету – мршава и изнемогла, изгубила је више од 30 килограма. Иако је желио остати, уговор и ангажман му то нису дозвољавали. Само неколико дана по повратку стигао је још један телеграм – Славица је умрла.

(Кликс)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:45 АТВ интервју: Митрополит Тихон

    ''АТВ интервју: Митрополит Тихон

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:20 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:35 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.