Нектар ОК Фест 2024

Кино на отвореном: Одличан програм ОК Cinema Zone на Тјентишту

  • Извор: ПР
  • 27.06.2024. 12:23

И ове године посјетиоци Нектар ОК феста на Тјентишту биће у прилици да током тродневног програма, 19/20/21 јула уживају у филмским вечерима на отвореном, под звјезданим небом на Тјентишту, у оквиру ОК Cinema Zone.

Нектар ОК Фест наставља сарадњу са фестивалом музичког документарног филма Док'н'Ритам из Београда, који поред такмичарске и ревијалне селекције музичких документараца, укључује промоције музичких књига и концерте афирмисаних и неафирмисаних аутора из региона. 

На Тјентишту ће у оквиру ОК Cinema Zone 19/20/21 јула бити приказана четири филма са овог фестивала из ранијих година, које ће публика моћи да погледа током тродневног програма.

У петак, 19.07. на репертоару је филм „Gipsy Mafija  – То смо што смо“, у режији Андријане Стојковић. Два брата – Skill и Buddy  – више од 10 година праве хип-хоп и сами издају своје албуме. У родној Србији припадају омаловажаваној ромској популацији, а у Њемачкој, гдје сада живе, су радници мигрант са привременом дозволом боравка. У својим пјесмама ватрено критикују расизам, сегрегацију Рома и неолиберални капитализам. Издали су трећи албум и крећу на несвакидашњу европску турнеју.

Другог фестивалског дана у суботу, 20.07. гледаћемо два остварења. На репертоару су „Young Untill I Die“, Ане Ђуровић. Милош, Пера и Ацко, из различитих градова Србије, студенти су који живе у изнајмљеним становима у Београду, проводе вријеме заједно током септембарског испитног рока дружећи се и снимајући музику. 

Исте вечери биће приказан и „Rock Bozon“, Бернардина Модрића. Политичке, но за овај контекст још и више технолошке промјене своје су трагове поразбацале по свим друштвеним сегментима, па тако и културним те субкултурним изданцима којих је (ријечка) рок сцена неразвојни дио. Које су конкретне промјене с продором снажне информисаности друштва и напретка технологије настале, које су кренуле набоље, а које нагоре што се роцк сцене тиче, које се могућности отварају њезиним учесницима, а на које би требали што прије заборавити нека су од питања са којима се овај Модрићев филм покушава ухватити у коштац. Своје мишљење о стању на сцени те будућности рок музике у Ријеци дају бројни чланови са и око те сцене (музичари, промотери, дистрибутери, уредници и продуценти), док се у документарцу може чути музика бендова Москва, Krematorium, Sunshine Madness, Chasing Nord, The Black Room и Jonathan.

Последње фестивалске филмске вечери на репертоару је „Riffs of Revolution”, Јурице Хижака. Ријеч је о првом дугометражном филму овог режисера. Генијални гитарист Реј чија музика слушатељима даје натприродну физичку снагу, супротставља се Др. Земпу, власнику агенције која убире музички порез и терорише грађане. Око Раyовог бенда Разор Јет окупља се покрет отпора. Како би уништио покрет отпора, Др. Земп и његова сестра Нинива, иначе власница продуцентске куће Слобода Records, кују паклени план да униште 'рокенрол мојо' Razor Jeta  комерцијализацијом и разводњавањем њихове музике те да их претворе у боy-бенда.

Ускоро доносимо и нове садржаје који ће уз сјајан музички програм, свим посјетиоцима донијети још једно незаборавно фестивалско искуство на Тјентишту. Све информације о актуелној понуди и фестивалским пакетима доступне су на званичној страници фестивала festivala www.okfest.net/#booking

Уз Нектар ОК Фест и ове године су пријатељ фестивала компанија м:тел, банка партнер фестивала НЛБ Банка АД Бањалука, те ВИСА – службена фестивалска картица. 


Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.