Ubistvo povezano sa narkoticima

Unakaženo tijelo pronađeno u stanu u Beču: Sumnja se da iza ubistva stoji balkanska mafija?

  • Izvor: Telegraf
  • 23.02.2024. 09:39

Policija u Beču pronašla je unakaženo tijelo muškarca u jednom stanu, a sumnja se da iza zločina stoji mafija sa Balkana.

Prvi nalazi istrage pokazuju da je ubistvo povezano sa narkoticima. 

Naime, policajci su u sredu otišli da provjere jedan stan za koji su imali dojavu da se u njemu nalazi laboratorija. Kada su ušli unutra, nešto prije 15 časova, zatekli su tijelo muškarca, kojem su navodno odsječeni pojedini dijelovi tijela.

U pitanju je stan u staroj zgradi, a pažnju je privukao jer je imao čudna metalna vrata. U stanu je pronađena i i veća količina marihuane.

Vjeruje se da je muškarac čije su tijelo pronašli mučen prije smrti. Kako prenosi 0e24, pozivajući se na dobro informisane izvore, ubijenom su odsječeni prsti i još neki dijelovi tijela.

Identitet žrtve i motiv ubistva u ovom trenutku nisu poznati. Međutim, suumnja se da iza svega stoji mafija sa Balkana, jer su brojni državljani Srbije i Crne Gore u posljednje vrijeme iznajmljivali kuće i stanove širom Austrije, a posebno u Beču i tu uzgajali marihuanu.

Nedavno su austrijske vlasti izvele udar protiv srpsko-bosanskog narko-lanca, u kojem su pronađena dva takva objekta za uzgoj kanabisa u Genserndorfu i Badenu. Stan u Beču služio je najvjerovatnije kao skrovište za drogu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Odmetnica (12+) (R)

    Odmetnica (12+) (R)

  • 17:50 Еmisija: Еnergo klub (R)

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.