Kruži nevjerovatan snimak

Ukrajinci oborili ruski avion, pilot ''mrtav hladan'' snimio sve šta se događalo

  • Izvor: Telegraf
  • 06.08.2024. 12:57

Društvenim mrežama kruži snima, čiju autentičnost nismo uspjeli da potvrdimo, a na kojem se vidi ruski pilot koji je snimio pad svog borbenog aviona, a potom i njegov spust padobranom na sigurno.

Snimak pilota je na mrežama podijelio proruski vojni bloger Kiril Fjodorov, a isti je privukao pažnju i ukrajinskih političara.

"Arhiviran snimak pilota, nekoliko sekundi nakon katapultiranja, iz džepa vadi uređaj s ‘naprednim multimedijskim mogućnostima‘. Uređaj se u njegovom džepu našao sasvim slučajno i, naravno, služio je samo za borbena delovanja", napisao je Fjodorov, koji ima više od pola miliona pratilaca.

Vojni bloger nije otkrio koja je letelica oborena, niti kada i gdje je video snimljen, prenosi Jutarnji list.. Jedino što je otkrio jeste da je pilot preživio.

"Neću vam reći vrijeme i mjesto snimanja. Pilot je živ, na sigurnom i sprema se ponovo da ide na Ukrajince", naveo je Fjodorov.

Romana bez blama krala novac sa računa ljudima iz Srbije i BiH

Romana bez blama krala novac sa računa ljudima iz Srbije i BiH

Videosnimak je na X-u podijelio i Anton Geraščenko, bivši savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova.

"Na internetu se pojavio snimak ruskog pilota koji je oboren, ali je uspio da se katapultira. On je svojim telefonom snimio i svoj i pad letjelice", naveo je.

Otac htio da nauči kćerku da pliva pa je bacio u more, a ono što je uslijedilo je pravi horor

Otac htio da nauči kćerku da pliva pa je bacio u more, a ono što je uslijedilo je pravi horor

"Kako se katapultiranje dogodilo iznad oblaka i na znatnoj visini, mogao bi biti pilot lovca Su-30/Su-35 ili bombardera Su-34. Sudeći po mirnom ponašanju pilota, avion je pogođen duboko u ruskoj teritoriji", dodaje.

(Telegraf)

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)