Predsjednik

Putin upozorio: Poslije ove odluke Zapada - NATO direktno ulazi u rat protiv Rusije

  • 12.09.2024. 18:43

Upotreba zapadnog oružja dugog dometa protiv Rusije značiće direktno učešće zemalja NATO-a u konfliktu u Ukrajini, saopštio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

„Ako ova odluka bude donesena, to će značiti direktno učešće zemalja NATO-a, SAD i evropskih zemalja u rat u Ukrajini. To je njihovo direktno učešće. I to, naravno, bitno mijenja samu suštinu, samu prirodu sukoba. To će značiti da su zemlje NATO-a, SAD i evropske zemlje u ratu sa Rusijom. A ako je to tako, onda ćemo donijeti odgovarajuće odluke na osnovu prijetnji koje će nam biti stvorene”, istakao je Putin.

Kremlj: Zapad je vjerovatno već odobrio Kijevu da napadne Rusiju raketama dugog dometa

Kremlj: Zapad je vjerovatno već odobrio Kijevu da napadne Rusiju raketama dugog dometa

Odnosno, ako rat na teritoriji Ukrajine budu pomjerali na istok, tu se neće zaustaviti – doći će i na Zapad, rekao je ruski predsjednik.

Sama Ukrajina, bez pomoći zemalja NATO-a, nije u stanju da izvodi napade savremenim preciznim oružjem dugog dometa, rekao je Putin.

"To je moguće samo korišćenjem obavještajnih podataka sa satelita, koje Ukrajina nema. To su podaci samo sa satelita Еvropske unije ili Sjedinjenih Država - sa satelita NATO", podsjetio je on, a prenosi Sputnjik.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    'Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    'Stranačka hronika

  • 21:40 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)