Могло би да ескалира

Кремљ: Запад је вјероватно већ одобрио Кијеву да нападне Русију ракетама дугог домета

  • 11.09.2024. 15:16

Запад је највјероватније већ одлучио да дозволи Кијеву да лансира ракете дугог домета на руску територију, а та одлука се сада формализује у медијима, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Највјероватније, све те одлуке су већ донесене. Сада се само у медијима води кампања у циљу формализације већ донесене одлуке. И при томе се настављају покушаји САД и европских држава да се дистанцирају од умјешаности у украјински сукоб. Не мислимо да то функционише", казао је Песков, коментаришући разговоре о том питању између Сједињених Држава и Велике Британије.

Како је нагласио, умјешаност тих држава у украјински сукоб је директна и сваки нови корак чини да она буде још већа, мада тешко да може да већа, све је очигледно.

Свијет на ивици: Бајден ''размишља да дозволи'' Украјини да гађа Русију?

Свијет на ивици: Бајден ''размишља да дозволи'' Украјини да гађа Русију?

Портпарол Кремља је рекао да ће одговор Русије на нападе унутар њене територије бити одговарајући.

"Одговор ће бити адекватан", рекао је он и додао да је управо Специјална операција у Украјини одговор на потенцијалне ударе у дубину руске територије западним оружјем.

Песков је додао и да Оружане снаге Русије имају сва неопходна средства за наставак СВО.

Могућа велика ескалација у Украјини: Европска земља дала дозволу!

Могућа велика ескалација у Украјини: Европска земља дала дозволу!

"Што се тиче руских Оружаних снага оне имају читав арсенал свих неопходних средстава за наставак специјалне операције", поручио је Песков.

Предсједник САД Џозеф Бајден изјавио је данас да његова администрација "тренутно рјешава" питање да ли ће САД укинути ограничења на употребу оружја дугог домета Украјини у рату против Русије.

''Европа коју смо знали је умрла''

''Европа коју смо знали је умрла''

Претходно је државни секретар САД Ентони Блинкен изјавио да амерички предсједник Џозеф Бајден планира да у петак разговара са британским премијером Киром Стармером о дозволи украјинским оружаним снагама да нападну Русију оружјем дугог домета које обезбјеђују Вашингтон и Лондон.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.