Moskva neće prihvatiti ultimatume

Putin o konferenciji u Švajcarskoj: Takvi pokušaji su osuđeni na propast!

  • 17.05.2024. 17:50

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je komentarišući švajcarsku inicijativu i konferenciju o miru u Ukrajini, da Moskva neće prihvatiti ultimatume.

"Jasno je o čemu se radi u ovom događaju: okupiti što više zemalja da kažu da imaju sve dogovoreno i onda dati ultimatum Rusiji", rekao je Putin i dodao da ga neće imati.

Ukrajina u velikim mukama: Rusi raznijeli važno mjesto

Ukrajina u velikim mukama: Rusi raznijeli važno mjesto

On je rekao da Rusija prati pripreme za švajcarsku konferenciju o Ukrajini, koja će biti održana 15. i 16. juna.

"Naravno da analiziramo sve što se dešava u vezi sa tim. Gledamo sve što ima veze sa planiranim sastankom u Švajcarskoj", potvrdio je Putin.

Putin je sugerisao da Ukrajina i njeni donatori pokušavaju da nametnu Rusiji viziju Kijeva o mirovnom sporazumu, ali je upozorio da su takvi pokušaji osuđeni na propast.

Vojni stručnjaci: Ukrajina ne može da vrati teritorije, pregovori spasavaju Kijev

Vojni stručnjaci: Ukrajina ne može da vrati teritorije, pregovori spasavaju Kijev

"Prvo su pokušali sa strateškim porazom Rusije, ali nisu uspjeli. Svaki pokušaj prisiljavanja Rusije na nešto imaće isti rezultat", upozorio je Putin.

On je rekao da će Rusija prihvatiti poziv na mirovne pregovore kako je dogovoreno u Istanbulu 2022. godine.

"Imamo okvir za pregovarački proces, o čemu smo se dogovorili u Istanbulu. Šef ukrajinske delegacije je potpisao taj dugački dokument. On ga je parafirao. Imamo dokument sa njegovim potpisom", rekao je Putin.

Ruski predsjednik je ponovo optužio režim u Kijevu da je nezakonito uzurpirao vlast i dozvolio da tinjajući sukob u Donbasu eskalira.

I robijaši idu u rat protiv Rusije: Zelenski potpisao zakon o mobilizaciji zatvorenika

I robijaši idu u rat protiv Rusije: Zelenski potpisao zakon o mobilizaciji zatvorenika

"Oni su uz podršku zapadnih sponzora dozvolili puč. Oni su ga organizovali i stvorili uslove da tinjajući sukob preraste u oružani. Oni su krivi za ovo, ali pokušavaju da proglase Rusiju odgovornom za ove tragične događaje", istakao je Putin, prenosi "Sputnjik".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 18:20 Čarolija Republike Srpske

    ''Čarolija Republike Srpske

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.