Florida

Prvi 4K uživo prenos iz svemira otkriva pravu veličinu kataklizmičnog urana

  • Izvor: Agencije
  • 08.10.2024. 23:12

Uprkos nedavnom oštećenju uzrokovanom uraganom Helena, novoformirani uragan Milton postaje jedan od najmoćnijih oluja na sjevernom Atlantiku u posljednjim godinama, a njegovo približavanje obali Floride dokumentovano je prvim 4K prenosom uživo iz svemira.

Snimci koje je zabilježila aplikacija za lajv striming iz svemira, Sen, prikazuju kako se oblaci vrtložno kreću iznad Zemlje dok uragan napreduje prema Sjedinjenim Američkim Državama. Snimci otkrivaju zastrašujuću veličinu uragana, što je izazvalo hitnu reakciju vlasti.

Oluja prijeti da izazove novi haos u BiH: Pratite njeno kretanje

Oluja prijeti da izazove novi haos u BiH: Pratite njeno kretanje

Predsjednik Amerike Džozef Bajden odobrio je hitnu deklaraciju za Floridu zbog snage uragana Milton, koji je, prema izvještaju NBC-a, imao pritisak od 897 milibara, što ga svrstava među četiri najjača uragana od 1979. godine prema niskom pritisku.

Na zapadnoj obali Floride trenutno su u toku obavezne evakuacije. Federalna agencija za vanredne situacije (FЕMA) upozorava stanovnike da "odmah napuste" područje ako dobiju naređenja za evakuaciju.

"Ostajanje može značiti rizik za vaš život i živote onih koji su vam važni", dodali su u objavi na Tviteru.

Snimci uragana dolaze dok Sen priprema potpunu promociju svog Ultra Visokog Definicijskog 4K lajvstrim Zemlje i svemira, koji će omogućiti praćenje okoliša u stvarnom vremenu.

Hitna evakuacija miliona zbog čudovišta: Uragan već napravio katastrofu u Americi

Hitna evakuacija miliona zbog čudovišta: Uragan već napravio katastrofu u Americi

Ova usluga će pružiti jasne uvide u planetarne promjene, uključujući Uragan Milton.

Ovaj prvi 4K lajvstrim nudi dodatne live poglede u odnosu na kamere visoke definicije NASA na svemirskoj stanici, a biće dostupan više od 20 sati dnevno kako bi svako mogao doživjeti nevjerovatne prizore Zemlje.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: