ФХМЗ

Олуја пријети да изазове нови хаос у БиХ: Пратите њено кретање

  • Извор: Радио Сарајево
  • 08.10.2024. 22:57

Федерални хидрометеоролошки завод Босне и Херцеговине објавио је наранџасто упозорење за јачу кишу која се очекује 9. октобра на западу, сјеверу и истоку Херцеговине, као и на југозападу и дијелу централне Босне.

Упозорење се односи на временски период од 01:00 до 11:00 сати.

Прогнозира се да ће падавине износити између 30 и 60 литара по метру квадратном, а ово упозорење долази усљед тренутне ситуације на поплављеним подручјима. Могућа је појава бујичних потока и клизишта.

Политички потреси дрмају Њујорк - још једна оставка

Политички потреси дрмају Њујорк - још једна оставка

Бх. метеоролози су истакли да падавине ускоро захватају западне и југозападне дијелове Босне и Херцеговине. У ранијој прогнози на њиховој страници детаљно су означили потенцијално угрожена подручја, укључујући шире подручје Чврснице, Прења и појас сјеверно од Мостара.

"Надамо се најбољем и да овај талас кише буде мање опасан него протекли," поручили су метеоролози, пише "Радио Сарајево".

Федерални штаб цивилне заштите донио је хитну наредбу о евакуацији и збрињавању становништва са угрожених подручја Општине Јабланица и Града Коњица. Ова мјера је услиједила због најављених падавина које представљају озбиљну пријетњу сигурности грађана.

Опсадно стање у Загребу: Пуцано на Дом здравља

Опсадно стање у Загребу: Пуцано на Дом здравља

Грађани се позивају на опрез и праћење најновијих информација о временским условима како би се заштитили од потенцијалних опасности.

Пратите кретање олује према Босни и Херцеговини на линку ОВДЈЕ.

Пратите нас и путем Вибера