Флорида

Хитна евакуација милиона због чудовишта: Ураган већ направио катастрофу у Америци

  • Извор: СРНА
  • 08.10.2024. 23:04

Пет и по милиона људи на Флориди добило је савјет, а неки и обавезу да се хитно евакуишу због урагана Милтон, а ауто-путеви су потпуно закрчени огромним бројем возила.

Метеоролози кажу да је јачини урагана допринијела веома топла вода у Мексичком заливу и да ово може бити један од најјачих урагана који су икада забиљежени.

Медији понављају снимак једног телевизијског метеоролога из Мајамија који се буквално расплакао на телевизији забринут због јачине урагана.

Милион људи на мети разорног урагана, метеоролог се расплакао

Милион људи на мети разорног урагана, метеоролог се расплакао

Предвиђа се да ће олуја свом снагом ударити у густо насељено подручје Тампе сутра увече, мање од два седмице након што је ураган Хелена већ похарао државу. Града Тампа није имао директан удар урагана још од 1921. године.

РТС наводи да на територији Тампе живи и знатан број Срба, те да постоје двије велике црквеношколске општине, у оближњем Сент Петерсбургу и Клирвотеру. Такође, Срби живе у већим градовима и јужно одатле, у мјестима Норт Порт и Нејплс, као и у Орланду.

Један од највећих проблема је што се уз јаке ударе вјетра очекују и огромни таласи и да се вода попне за три, четири метра и онда поплави све пред собом.

Гувернер Рон Десантис назвао је олују "чудовиштем".

Упозорење РХМЗ: Могуће бујичне поплаве

Упозорење РХМЗ: Могуће бујичне поплаве

Иако је Милтон нешто ослабио с пете на четврту категорију и даље доноси изузетно снажне вјетрове до 233 километра на час.

Амерички предсједник Џозеф Бајден отказао је пут у Њемачку да би остао у земљи, и пратио одговор и помоћ онима који буду погођени невременом.

Олуја пријети да изазове нови хаос у БиХ: Пратите њено кретање

Олуја пријети да изазове нови хаос у БиХ: Пратите њено кретање


Пратите нас и путем Вибера