Šef Vagnera

Oglasio se Prigožin i potvrdio: Vraćamo se u bazu

  • Izvor: ATV
  • 24.06.2023. 19:55

Pres služba bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka saopštila je da je šef grupe Vagner Jevgenij Prigožin pristao na deeskalaciju situacije i da povuče svoje snage u bazu.

Sada se oglasio i Prigožin koji je potvrdio ove informacije.

Naime, na Telegramu se pojavila njegova audio poruka u kojoj on potvrđuje da će se njegove snage vratiti u bazu.

“Za svo ovo vrijeme nismo prolili nijednu kap krvi naših boraca. Sada je došao trenutak kada bi moglo doći do toga da se prolije krv. Stoga, prihvaćajući svu odgovornost za to što će se ruska krv proliti na jednoj od strana, okrećemo naše trupe i vraćamo se u suprotnom smjeru, u terenske logore, prema planu", rekao je Prigožin.


Vagner navodno zaustavlja pohod ka Moskvi: Smirio ga Lukašenko?

Vagner navodno zaustavlja pohod ka Moskvi: Smirio ga Lukašenko?

Podsjećamo, ranije je pres služba bjeloruskog predsjednika saopštila da je Prigožin pristao da povuče svoje borce.

"Pregovori su nastavljeni tokom cijelog dana. Kao rezultat toga, došli su do sporazuma o neprihvatljivosti pokretanja krvavog masakra na teritoriji Rusije. Jevgenij Prigožin prihvatio je prijedlog predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka da zaustavi kretanje naoružanih lica kompanije Vagner na teritoriji Rusije i preduzme dalje korake za deeskalaciju tenzija", saopštila je press služba bjeloruskog predsjednika i dodala:

"Trenutno je na stolu apsolutno isplativa i prihvatljiva opcija za rješavanje situacije, uz garancije bezbjednosti za borce Vagnera".

Pratite nas i putem Vibera