Sa Zapadom odnosi ne postoje

Lavrov: Prijatelji su nas podržali, za ostale me baš briga

  • 26.06.2023. 15:40

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov smatra da situacija sa pokušajem pobune 24. juna neće stvoriti poteškoće sa partnerima i prijateljima Rusije.

„Sa partnerima i prijateljima, ne. Za sve ostale - apsolutno me briga, da budem iskren. Odnosi kolektivnog Zapada sa nama su na njegovu inicijativu uništeni. Odnosi ne postoje. Dakle, jedna epizoda više-manje, ne vidim veliku razliku“, rekao je Lavrov u intervjuu RT.

Spominju se nova imena u ključnim ulogama u

Spominju se nova imena u ključnim ulogama u "obuzdavanju" Vagnera 

Ruski predsjednik je ima veliki broj poziva podrške od međunarodnih kolega.

Ministar je podsjetio da je ruski predsjednik Vladimir Putin više puta govorio da kada i ako se Zapad opameti i obrati se Moskvi sa nekim predlozima u vezi sa obnavljanjem odnosa u ovom ili onom obliku, tada ćemo vidjeti šta će tražiti i kakva je bila njihova uloga u pokretanju hibridnog rata protiv Ruske Federacije.

Dodik: Podrška Putinu u naporima da sačuva mir, Zapad bi mogao da iskoristi situaciju

Dodik: Podrška Putinu u naporima da sačuva mir, Zapad bi mogao da iskoristi situaciju

„Brojni su bili pozivi predsjedniku Putinu, koje su njegove kolege koristile da izraze solidarnost, podršku, uvjerenje da će situacija biti pod kontrolom, vraćeni su na ustavno polje, kao što se, u stvari, i dogodilo“, rekao je on.

Lavrov je potvrdio da je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko u subotu ujutru 24. juna predložio ruskom kolegi Vladimiru Putinu da pokuša da riješi situaciju sa „Vagnerom“ mirnim putem.

Dodik o dešavanjima u Rusiji: Stvar je riješena na najbolji mogući način

Dodik o dešavanjima u Rusiji: Stvar je riješena na najbolji mogući način

„Već smo prokomentarisali ulogu Minska i predsjednika Lukašenka lično koji je, kako je Dmitrij Peskov objasnio detaljno više puta, u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Putinom u subotu ujutru predložio da pokuša da pomogne, da riješi tu situaciju mirnim putem, da se izbjegne veliko krvoproliće do koga bi neminovno došlo da su odredi pobunjenika nastavili da se kreću ka Moskvi. Predsjednik Putin je podržao taj prijedlog. Rezultat vam je poznat“, rekao je Lavrov.

Pratite nas i putem Vibera