Bizarno

Dvadeset godina bio u bjekstvu zbog optužbi za ubistvo, u međuvremenu radio kao policajac

  • 23.08.2024. 15:39

Da se slučaj nije dogodio, skoro da smo sigurni da ni najbolji scenaristi, ne bi mogli da napišu ovakvu krimi priču za film ili seriju. Naime, Antonio Rianjo, nedavno je izručen Sjedinjenim Američkim Državama nakon što su osumnjičenog za ubistvo pronašli kako radi, ni manje ni više, nego kao kao policajac u Oahaki.

On je izbjegao hapšenje prije 20 godina nakon što je navodno ubio čovjeka u Ohaju. U saopštenju objavljenom početkom avgusta, američki zvaničnici su potvrdili da se Rianjo (72) nalazi u pritvoru u Americi. Predstavnici zakona okruga Batler su tražili bjegunca, a u zvaničnom saopštenju navodi se da je bio optužen za ubistvo Bendžamina Bekera u decembru 2004. godine, prenosi RT Balkan.

"Nakon pucnjave, Antonio je navodno pobjegao iz Sjedinjenih Američkih Država da bi izbjegao suđenje", navodi se u saopštenju. Istaknuto je da je "uhapšen u Meksiku, a otkriveno je da je radio kao lokalni policajac".

Zbog grešaka ljekara umrlo 75 pacijenata

Zbog grešaka ljekara umrlo 75 pacijenata

"On je avionom prebačen u Sinsinati, a zatim prevezen u zatvor, gdje ostaje u pritvoru čekajući sudski proces".

Rasprava i ubistvo

Policija je utvrdila da je Antonio pucao u Bekeru u lice nakon kratke rasprave u gradu, prema informacijama Fox 19 Now. Pol Njuton, glavni istražitelj tužilaštva, rekao je da je Bendžamin učestvovao u tuči u istom baru nekoliko nedjelja prije nego što je ubijen. Stoga, kada se pojavio u baru 19. decembra, barmen ga je zamolio da ode, pojasnio je Njuton. Takođe navodi da je Antonio uskočio da pomogne barmenu i naknadno se umiješao u raspravu sa Bekerom. Barmen je rekao dvojici muškaraca da nastave raspravu napolju i "nekoliko minuta kasnije začuli su se pucnji" izvještava Fox 19.

"Žrtva je pronađena kako leži licem nadole na trotoaru. Antonio je ušao u svoj kombi i pobjegao, prema snimcima sa sigurnosne kamere. Lokalne vlasti su koristile snimke sa nadzorne kamere da ga identifikuju kao osumnjičenog", prenosili su lokalni mediji.

Pored kuće kod Gradiške pronađeno tijelo stranca

Pored kuće kod Gradiške pronađeno tijelo stranca

Istražitelji su kasnije pronašli oružje sa kojim je počinjen zločin, ali nisu uspjeli da pronađu navodnog ubicu. Policija, kada je pretražila njegov dom, otkrila da je koristio nekoliko lažnih imena i da je imao dokumente za izradu lažnih identiteta, izvještavali su mediji, a tužioci su naveli da je Rianjo nezakonito bio u zemlji u vrijeme pucnjave. Svjedoci navodnog ubistva su istražiteljima rekli da je bio poznat kao Đavo.

Novi početak u Meksiku

Antonio je navodno prvo otputovao u Nju Džerzi iz Ohaja prije nego što je napustio Sjedinjene Američke Države i vratio se u svoj rodni Meksiko. Supruga osumnjičenog je rekla policiji da ga je prijatelj odvezao u Meksiko.

Prema gradonačelnici Zapotitlan Palmasa iz kog potiče navodni ubica, bjegunac je postao policajac tek 2020. godine. Američke vlasti kažu da ne znaju šta je radio u Meksiku prije nego što je postao policajac.

Gradonačelnica Ines Martinez Rejes je rekla da nije bilo žalbi na njega i da ga je čak opisala kao "neporočnu osobu".

Ona je rekla da nijedan od 10 policajaca u ovom mjestu nije sertifikovan, i objasnila da opština nema "dovoljno mehanizama" da utvrdi da li su kandidati za policijske pozicije pogodni ili ne.

Novinar iz Local 12, televizijske stanice u Sinsinatiju, pitao je Antonio da li je ubio Bendžamina i zašto je odlučio da postane policajac, a njegov odgovor na prvo pitanje je bio "ne, nisam", a na drugo je bio "zato što sam želio da pomognem narodu Meksika".

Jezive scene u zatvoru: Islamisti uzeli taoce, trojicu ubili

Jezive scene u zatvoru: Islamisti uzeli taoce, trojicu ubili

Bjegunac na Fejsbuku

Njuton, glavni istražitelj u slučaju ubistva, nedavno je započeo novi posao u Kancelariji tužioca i obnovio je potragu za Rianjom. Ubrzo ga je pronašao i to na popularnoj društvenoj mreži Fejsbuk:

"Rekao sam, 'Bože moj, tu je!'. Malo više sjede kose, malo stariji, ali to je bio on. U početku sam ostao bez riječi. Zatim, mislim da je druga stvar koja mi je pala na pamet bila, 'Uhvatio sam te", kazao je Njuton, a piše Meksiko Njuz Dejli.

Mediji su preneli da su vlasti u Americi i Meksiku sarađivale tri mjeseca prije nego što je policija pronašla i uhapsila bjegunca. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:55 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:25 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:05 Serija: Red rok (16+)

    ''Serija: Red rok (16+)

  • 23:50 Noćni program

    Noćni program