Русија

Језиве сцене у затвору: Исламисти узели таоце, тројицу убили

  • Извор: Курир
  • 23.08.2024. 14:34

Федерална казнено-поправна служба Русије саопштила да су затвореници колоније број 19 у Волгоградској области узели запослене за таоце.

Медији наводе да се у колонији у граду Суровикино налази више од хиљаду затвореника и да су у току напори да се таоци ослободе.

Телеграм канал База незванично наводи да су три чувара убијена током побуне док су четворица хоспитализована због повреда нанијетих оштрим предметима и чекићем.

На језивим фотографијама виде се чувари затвора које су нападачи сјекли сјечивима по лицу и тијелу. Једноме је наводно пререзан врат.

Тројица нападача наводно тврде да припадају Исламској држави док руски медији наводе да држе неколико радника затвора.

Појавили се леци на аутомобилима у Бањалуци: НЛБ - радимо по Марфијевом закону

Појавили се леци на аутомобилима у Бањалуци: НЛБ - радимо по Марфијевом закону

Међу таоцима су према незваничним информацијама Базе начелник колоније и његов замјеник. Међу нападачима су двојица Узбекистанаца и један Таџикистанац.

Телеграм канал СХОТ наводи да су у току преговори и да отмичари захтијевају да по њих слети хеликоптер иначе ће почети да убијају таоце. Такође траже и два милиона долара.

Предсједник Русије Владимир Путин је на оперативном састанку Савјета безбједности рекао да га је шеф Федералне казнено-поправне службе извијестио о ситуацији у Волгоградској колонији.

Осуђени исламисти, подсјетимо, узели су средином јуна двојицу чувара у колонији у Ростову као таоце, а ликвидирани су у акцији специјалних снага.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:55 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:25 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)